miércoles, 6 de junio de 2012

Crònica de la BPB per: Jordi Roig Barcelona-Perpignan-Barcelona


Aquí us deixem la crònica que ens proporciona el ja consagrat "BREVETERO" Jordi Roig acompanyat del company Lluís Fenoy.

Un altre cop en Lluis Fenoy i jo ens afrontem a la BPB. Després d'haver fet les brevets clasificatòries de 200, 300 i 400km en diferents punts de Catalunya ja arrivat l´hora de la de 600.

Barcelona-LLoret (control 1, km 90)
Arribem al velodrom a les 5 del matí del dissabte 26, ja estem saludant a tots els coneguts d´aquest mundillo, nosaltres som el LLuís d'Arenys i el Jordi de Canet, ja formem part d'aquest tipus de ciclistes. A les 6 possem el primer segell a ja tirem direcció Lloret passant per l'alt de Ventosa, Montornès, Font de Cera i molt ràpid direcció Mataró. A Mataró deixem marxar els primers, ja que van massa ràpids per nosaltres, fem la primera paradeta a Canet a saludar a la dona del Lluis i saludar una parella amiga que sap que estem fent la PBP. Al arrivar a Lloret mengem segellem el carnet de ruta i ja tirem cap el seguent control que està a Torroella de Montgrí (km167).

LLoret-Torroella (km167)
Sortim dirrecció Tossa,Sant Feliu amb breveterus de València que flipen amb la Costa Brava,el dia es precios,però el recirregut es trencador,atravessem Sant Feliu,Platja D´aro,Calonga peró no podem anar pel coll de la Ganga per culpa d´un rallie,anirem per l´Autovia uns 20 ciclistes al ritme que marca en Lluis,tots enfilats,aquest tram el fem ràpid i amb algun relleu avans d´arrivar a Torroella on mengarem i segellerem el carnet de ruta.Aprofito per anar al bany i al sortir la meva sorpresa es que tots el companys ja han marxat,doncs com quasi sempre un altre cop els dos sols.

Torroella-Perelada (km222)
Aquest tram passa per Vilaur, Vilagrasa, Vilanova de la Muga. Fà molta calor es fà una mica pesat però anem molt bè de forces, xerrem i xino xano arrivem a Perelada. En aquest control estem molta estona descansan i agafant forces per entrar a França pel port de Banyuls, alguns ja van tocadets, nosaltres frescos como una rosa, bè potser no tant. Amb energies renovades ja anem cap a terres veines.
Perelada-Amelie- les -Bains (km312)
Sortim direcció Espolla i ja fem el port de Banyuls que es guapíssim, espectaculars vistes en el cim però amb algunes rampes dures del 11%, que aquestes alçades fan pupita. Però la baixada té 22% de desnivell i el ferm molt trencat (estil Turo).
En aquest baixada passem per llocs preciosos i poblets molt autèntics i solitaris. En Lluis té problemes amb la roda del darrera i no ens permetrar correr a les baixades, doncs no correm baixant i tot arreglat, pura filosofia brevetera. Desprès d'unes hores arrivem a Amelie on els francesos ens tracten de meravella, però el menjar es una mica diferent del nostra i jo no estic per anar provant coses rares. Aqui trobem coneguts que tenen son i es quedem a descansar una estona , l'esgotament i la son comencen a passar factura.
Amelie-Ripoll km 390)
Aquest tram es el més dur, comença la nit anem sols dirrecció al Coll d´Ares, son 20km fins a Prats de Mollo que van picant amunt i 15km de port al 8,9% i trams al 12% que de nit son autentiques parets, anem trobant breveterus aturats, altres caminant i alguns que ja han dit prou, alguns d´ells amb moltes brevets fetes, aquest ports s'ens fà molt llarg, però com tot algun dia s'acaba.
Coronem port (1500m d´alçada) i ens possem tota la roba d´abrig, molts patirem mes a la baixada que a la pujada per culpa del fred.

Els dos anem animats, tot i que no tenim massa clar si arribarem a Sant Esteve amb temps suficient per dormir, però primer hem d'arribar al control de Ripoll. Pedalem cara avall, arribem al control, mengem moltíssim i ja veiem molta gent rebentada i farta de pedelar.
Els dos decidim arrancar cap a Sant Esteve d´en Bas, però hem de fer el Coll de Canes.





Ripoll-Sant Esteva d´en Bas (km 430)
Pugem Cannes mes ràpid del previst i la baixada mes a poc a poc, la roda d´en Lluis ens obliga a això si no la volem trencar.
Pedelar de nit per aquest llocs s'ha de viure es.....veniu un dia fer una brevet amb nosaltres i flipareu.
Arribem a Sant Esteve, dutxa, cremetes per totes les parts i a descansar en el pavelló amb altres companys. Es d'aquelles cose que s´han de viure, son les 4:00 de la matinada, descansarem unes dues hores i picu.
Després de fer nit, maillot i culote net, un bon esmorzar i cap al pròxim control.

Sant Esteva-Folgaroles (km482)
Sortim cap el Coll de Conreu, el Lluis em dona permis per anar tirant fins a dalt. Coromen i baixada amb boira i fresqueta passem per L'Esquirol i ja cap a Folgaroles, aquí ens fotem un esmorzar de conya amb la prímer cervesa i el primer cafè de veritat els quals ens donen forces per anar tirant fins a Calders.

Folgaroles-Calders(km529)
Sortint de Folgaroles amb molta calor ens trobem amb el PRESI de ARENYS de MUNT que ens venia a trobar per compartir alguns km amb nosaltres, gran detall del Martí, ens explica quatre cosetes, ens fem alguna foto i ja ens deixa amb la nostra aventura. Fa mooolta calor i ens toca pujar el Port de la Pollosa, quin pastel de port, aquí ja no parlem i poc a poc passen aquets km, fins arribar a tota pastilla a Calders, cada cop la ruta te mes tram de baixada. Arribem a Calders i en aquest control ja trobem molta gent que no te cap pressa per tornar a la carretera ja que la calor es molt alta. Aquí bevem moltíssim de tot el que hi ha, ens quedem a veure en pantalla gegant la sortida del gran premi de formula 1 de Mónaco. Després de menjar arrenquem direcció Barcelona, aquest any tot i ser mes dura nosaltres anem molt millor i fins i tot diria que tinc la sensació 'haver pogut anar més ràpid, però com que presa no en tenim.

Calders-Barcelona
Aquest tram es un pujar i baixar peró sempre amb tendencia a baixar. Parem a fer un cafe ja que el Lluis té són, ja s'ha sap la gent gran necesita fer la migdiada (je,je,je,...). Sortint del Bar s'ens enganxa un company que no parla massa peró prefereix anar amb nosaltres que sol. Anem fent amb l'alegria del que sap que ja arriva però abans ens trobaríem l'Agusti, company de les brevets de 300 i 400 que anava molt tocadet, els tres decidim acompanyar-lo aquests últims km, no ens ve de mitja hora mes. Ja estem a la base del FORAT DEL VENT, 8 km de port, jo agafo la directa i pujo a tope passant a sis breveterus que hem miren amb cara d´incredulitat, pujo molt ràpid i a dalt espero al Lluis i els altres dos per arribar tots junt al velòdrom. Volta d´honor i últim segell, alguna llagrimeta, pensaments per la meva mare i una forta abraçada amb el Lluis el qual mai es queixa. Jo soc bon breveteru quan el LLuis esta amb mí, sense ell es fa més difícil, gràcies per aguantar-me. He disfrutat molt, moltíssim...crec que ja comença a ser hora de fer alguna superbrevet de 1000 o 1200km.


PD: L´any vinent faran la MADRID-GIJON-MADRID (1200 km) i es molt possible que els dos hi anem...però deixem que passi el temps i gaudim del que hem fet....però com que somiar es gratis.
Gracies a tots els que heu llegit aquesta pesada crònica...
Ara per ara no hi ha cap ciclista mes feliç que jo.
El millor de les brevets son les persones que hi participen, amb les seves experiencies i anecdotes.


JORDI ROIG i MONTSANT

14 comentarios:

  1. Això és la essencia del cicloturista en ruta:companyerisme, xerrrades, fatiga, son, problemes mecànics i moltes emocions acumulades... que sorten al conseguir un gran repte.Enhorabona!!!

    SOU LA CANYA!!!!!!!

    ResponderEliminar
  2. Jordi, bona i acurada cronica. La dimensio del repte convidaa llegir-la amb atencio. Sempre penso que a mes lletres, menys lectors...pero les grans fites es mereixen grans relats. Gracies per compartir.la amb tots gracies a internet i fer un esforç tan gran de sintesi, de ben segur que teniu mil anecdotes. Enhorabona als dos.

    ResponderEliminar
  3. Jordi, de PM!!!!!!!!!!. Una ruta de 600 KM i gens plans es mereix un escrit com aquest.I jo penso: Ho podria fer???, però ho veig molt lluny. Ara mateix el meu ciclisme és de petit format. I tens tota la raó amb lo de l'any 2013, descanseu i penseu i l'any vinent ja es veurà. 1200 son molts no???? :-)

    i acabo l'escrit amb una reverència a un dels ciclistes més autèntics del Maresme i més enllà

    Quimet

    ResponderEliminar
  4. Jordi. Ets l esencia del cicluturisme mes pur. Tot un referent en el mon ciclista i tot un Gentelman a sobre de la bici. Ja t ho vaig dir una vegada i en reafirmo. Quant sigui grant m agradaria ser com tu.

    ResponderEliminar
  5. Muchas felicidades a los dos. Siento gran admiración por los ciclistas que como vosotros conseguís estas GRANDES GESTAS, ya que además de estar muy fuerte físicamente, hay que ser igual o más fuerte mentalmente para vencer los malos momentos que pasan al llevar tantas horas encima de la bici, y lo habéis superado con creces.
    Saludos (Jose Calella)

    ResponderEliminar
  6. En dos palabras....im-presionante!!

    Javier

    ResponderEliminar
  7. M'afegeixo a tots els elogis que s'han escrit... Ja no em queden paraules per expressar el meu respecte i admiració per la vostra èpica...
    Felicitats, sou un exemple per als cicloturistes.
    Albert Galicia

    ResponderEliminar
  8. M'afegeixo a tots els elogis que s'han escrit... Ja no em queden paraules per expressar el meu respecte i admiració per la vostra èpica...
    Felicitats, sou un exemple per als cicloturistes.
    Albert Galicia

    ResponderEliminar
  9. Moltes i moltes felicitats Jordi i LLuis.

    ResponderEliminar
  10. Hola Jordi, felicitats pel teu brevet.
    Estem fent una recopilació de cròniques i fotos de la BPB a http://bpb2012.blogspot.com.es/p/compartir.html. Espero que no et molesti que enllaci la teva.

    ResponderEliminar
  11. Molt maca aquesta història. S'hi sembla a la meva...
    Només que jo vaig aturar-me 4h a Ripoll (1h de dormir)i a partir del km 200 vaig anar practicament tot sol. Es molt important anar amb companyía,
    sobretot de nit,perquè pujar l'Ares i Canes de negra nit i sol...
    Gràcies per fer-me costat els últims km!
    Us animeu per fer el 1000 de St Jaume??
    Jo m'en hi vaig!!

    ResponderEliminar
  12. Gracies a tots per els vostres comentaris.
    Quim estas mes que preperat per fer una brevet llarga(4oo,600).
    Agustí, el Luis i Jo ja em dit prou,la familia, la feina,la pasta..peró l´any vinent ja ens agradaria fer una de les llargues(1000,1200),desitjo que etvagui molt be i així el pròxim any ens expliques les anecdotes.

    ResponderEliminar
  13. Gracies a tots per els vostres comentaris.
    Quim estas mes que preperat per fer una brevet llarga(4oo,600).
    Agustí, el Luis i Jo ja em dit prou,la familia, la feina,la pasta..peró l´any vinent ja ens agradaria fer una de les llargues(1000,1200),desitjo que etvagui molt be i així el pròxim any ens expliques les anecdotes.

    ResponderEliminar