domingo, 6 de julio de 2014

Barcelona-Perpinyà-Barcelona (V Edició BPB2014)


Ja son tres les vegades que el Josep LLuis Fenoy i jo fem la B.P.B, aquesta  ha estat la mes dura per tothom, sobre el paper semblava la més fàcil per l’absència d’algun per molt important, però això va donar pas a trams amb molts “repetxons”.





Velodrom d´Horta - Lloret (km 90)
A les 4.45h agafem el cotxe direcció velòdrom, allà muntem bicis saludem a coneguts, segellem el carnet i sortim individualment. Les primeres pedalades son per treure el nervis i anar fent sense preses i anar els tres, l´Andre, el Lluis i jo, ja cap a Lloret, fem l´entrada al Maresme per Font de Cera, N-II i a tot drap fins a Lloret... arribem ràpids, segellem, mengem i l´Andre va tirant i ens esperar a Sant Feliu fent un cafè.
Nosaltres arrancarem una mica mes tard i la primera sorpresa es trobar-nos a la gent de l´Arenys de Munt, ens donen ànims, ens fem una foto i ja ens veurem a la tornada...gracies nois.

Lloret - Torroella de Montgrí (km 167)
La Costa Brava es molt maca però molt trencacames, ja coneixem el terreny i junt amb altres breveterus.
Platja d´Aro, Calonge, Coll de la Ganga, la Bisbal, Canapost, Peretallada, Palau-Sator, Fontanilles, Torroella... a Torroella arribem amb una mitja de 29km/h i la temperatura ja comença a apretar... segellem, mengem un plat de pasta i l´Andre diu que ja n’hi ha prou de descansar... doncs som-hi.



Torroella de Montgrí - Llança (km 221)
Sortim ràpids i agafem un pilot de uns 20 breveterus, anem a fons, però en aquest  tram el pilot et porta ràpid i no gastes forces, algun company esta patint per aguantar roda i es deixa caure,  ja ens tornarem a ajuntar al control.
Tots tres anem junts, els kms ja comencen a pesar, crec que hem anat massa ràpid però ja sabem que desprès del control de Llança la gent anirà mes tranquil·la.
Arribem a Llança, fem la rutina de cada control i mig hora desprès ja arrenquem. El grupet cada vegada mes petit.

Llança-Amelie les Bains (km 311)

L´entrada a França per el Coll de Frare i Portbou es espectacular però està ple de rampes duríssimes que fan que tothom vagi al seu ritme però rapidets, el temps va passant i volem arribar a Amelie de dia i així poder sopar.
Hem de parar a un Lidl a comprar menjar i beguda per nosaltres i dos companys  amb els quals aniríem fent molts de km junts... els poblets de la Catalunya Nord son una passada i això fa que els kms caiguin ràpids, el Josep Lluis marca sempre el ritme... arribem a AMELIE i com sempre ens tracten super be, però mooolt be, sopem de dia i l´Andre vol anar tirant fins el següent control on te la roba neta i lloc per dormir, ell no vol pedalar de nit ja que no controla les baixades...

Amelie – Boadella (km 361)

Nosaltres sortim mes tard i ja de nit fem un portet de 14 km no massa durs, peró desprès de 300 km, qualsevol rampa es port. Arribem a dalt, ens posem roba d’abric i cap avall... kms mes endavant trobem l´Andre aturat i diu que no veu res, ens fa patir i decidim anar amb ell fins al següent control i amb les nostre companyia l´anem guiant per aquestes carreteretes, anem a tranquils fins a Boadella... menjem i ens acomiadem de l´Andre... ell ens dona les gracies i nosaltres tirarem fins el pròxim control (km430). L´Andre es queda a dormir fins la sortida del sol i farà el resta de brevet sol.

Boadella – Sant Esteve d’en Bas (km 430)

Aquest tros patirem moltíssim, els repetxos son constants i sempre amb molt de desnivell, tenim gana i set, ja no parlem. Veiem algun company dormint dins de caixer automàtics, jo no puc més, el cap diu prou, em marco reptes petits, anar poble a poble, desprès de moltes hores ja veiem la llum, Sant Esteve a la vista. Estic destruït, gana i son... a les 5h de la matinada ens estirem a descansar en el pavelló fins a les 7h. Roba neta menjar i l’amabilitat de tots els voluntaris fan que el cos es torni a posar be... estem animats, sols queden 170kms i tenim tot el dia.

Sant Esteve d´en Bas - Folgueroles (km 482)

Tram típic de BPB, pugem coll de Condreu sense massa presa ja que desprès vindran les baixades per gaudir, al passar per l´Esquirol veiem la gent que esta fent el CabrerèsBTT... aquí estem gaudint de les baixades i que ho tenim coll avall... animats agafem la colla del manyos, sempre van junts, i amb ells arribarem a Folgueroles. En el control trobem bastants companys que també varen estar tota la nit pedalant... xerrem amb ells, mengem pa amb tomàquet i embotit, ens fotem les botes... el polar marca 14600 calories cremades. Tothom va tirant, però ningú en grups grans, dos o tres i cadascú al seu ritme, ara toca pujar un port.

Folgueroles - Calders (km 530)

Tenim molta gent darrera nostre, alguns d´ells amb molta experiència, la nit va passar factura. Pugem  el Coll de Pullosa rapidets, després tot és baixada fins a Calders. La baixada és ràpida i ràpid arribem a Calders, penúltim control.



Calders - Velòdrom d ´Horta (km 600)

A Calders no mengem massa ,xerrem amb la gent del control omplim bidons i marxem ràpid ja que sembla que plourà, collons si va ploure. Això ja ho tenim però abans ens mullarem molt, això fa que tirem fins a Barna ràpids, molls però contens fem el portet de Forat del Vent... foto, abraçades i tot baixada fins al velòdrom....volta d’honor un últim segell i ja està.
Aquest any ha estat dur, les brevets m´han agafat amb pocs kms, però les ganes han fet la resta.
Algú hauria de fer un monument, un carrer a L´ANDRE... no tinc paraules per expressar  la meva admiració.... i la gent del Club Ciclista Arenys de Munt  hauria de fer algun detall al Josep Lluis... ell  sempre porta els vostres colors amb orgull arreu del territori.



P.D: Felicitats a la Federació i a la Comissió de Cicloturisme per organitzar la BPB...i donar gràcies o tots el voluntaris... jo tornaré!!!


Jordi Roig i Montsant

7 comentarios:

  1. Els breveterus, porteu el vostre amor a la bici a uns límits insospitats. Jordi gràcies per la crònica enhorabona per aquest gran repte aconseguit. De passada felicitar també a l'André i en Lluís. Justament dos dies després de que la féssiu em vaig trobar l'André direcció Sant Iscle i em va estar explicant la gesta. Vaig flipar en colors i vaig copça l'alegria que tenia per haver-ho fet i haver-ho patit. I res més ens veiem fent pedalades un dia d'aquests

    Quimet

    ResponderEliminar
  2. felicitats jordi andré, lluis i tots els que la heu conseguit!

    ResponderEliminar
  3. Buena crónica Jordi,
    Fue un placer y un honor poder hacer este brevet a lado de 2 “cracks” como tú y Luis.
    He sufrido mucho durante el tramo nocturno. Gracias por vuestra ayuda.
    Por cierto, ya estoy mirando el trayecto de la Paris-Brest-Paris 2015. Parece que no hay mucho desnivel.

    André


    ResponderEliminar
  4. Va que la Paris Brest Paris 2015 us espera. Si la feu serà la reòstia. Ànims!!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  5. Gracies jordi per deixar-me viure-la amb la lectura.
    Em declaro fidel seguidor a les teves croniques. Enhorabona pel repte. Un altre al curriculum 11

    ResponderEliminar
  6. Jordi Roig. El més gran de tots.
    Enhorabona.
    J.Rebollo

    ResponderEliminar